Jednodniowe menu
Całodniowa dieta zawiera:
- 435 μg folianów
- 2560 kcal
- 114g białka
- 37g tłuszczu
- 460g węglowodanów
Śniadanie
Kanapki z wędliną, twarogiem i surowymi warzywami
- chleb żytni razowy z soją i słonecznikiem 90g
- twaróg chudy 60g
- polędwica sopocka 25g
- ogórek świeży 20g
- papryka czerwona 30g
- liście pietruszki 10g
- sałata 15g
- margaryna wysokogatunkowa 5g
Kakao
- mleko 1,5% 250g
- kakao (proszek) 10g
Owoc
- jabłko 130g
II śniadanie
Jogurt z płatkami zbożowymi
- jogurt jagodowy(lub inny owocowy) 250g
- płatki kukurydziane wzbogacane 50g
Woda mineralna
Obiad
Makaron z mięsem gotowanym/duszonym i warzywami gotowanymi na parze
- mięso z piersi indyka bez skóry 130g
- brokuły 100g
- marchew 50g
- papryka czerwona 50g
- makaron dwujajeczny 300g
Owoc
- banan 70g
Sok pomarańczowy 300ml
Podwieczorek
Sałatka owocowa
- ananas 50g
- brzoskwinia 50g
- jabłko 50g
- melon 50g
- pomarańcza 50g
- musli z owocami suszonymi 10g
Woda mineralna
Kolacja
Jogurt z płatkami zbożowymi
- jogurt naturalny 2% 150g
- musli z orzechami i rodzynkami 50g
Grejpfrut 250g
Herbata owocowa
Całodniowa dieta zawiera:
- 435 μg folianów
- 2560 kcal
- 114g białka
- 37g tłuszczu
- 460g węglowodanów
Grażyna Nowaczewska z Bydgoszczy