Studencka

Śniadanie 1

Wariant:
a) 2kromki pieczywa ciemnego z 2 plasterkami polędwicy sopockiej, mały serek wiejski 3% z łyżką zarodków pszennych
b)  jajecznica z 2 jajek usmażona na łyżce oliwy z oliwek extra virgin wkroić dużego pomidora posypać natką z pietruszki (nie tylko pyszne ale pięknie wygląda), 1 tost z pieczywa pełnoziarnistego

Śniadanie 2

Owoc sezonowy

Obiad

Potrawka z wątróbki  (na rozgrzany patelnie wlać łyżkę oliwy z Ol.  Wrzucić wątróbkę następnie dodać pokrojona paprykę czerwona kilka pieczarek   doprawić 2 łyżkami sosu sojowego, można posypać łyżką sezamu) do tego
50g (1/2woreczka) kaszy gryczanej

Podwieczorek


Koktajl
(250ml maślanki natur. Zmiksować z małym bananem i 2-3 łyżkami  otrębów pszennych ew. doprawić do smaku cynamonem )

Kolacja





Szpinak zapiekany
a) omlet z białek ze szpinakiem 2 białka ubite na sztywna piane 2 łyżki mleka, 1masła , 1 łyżka mąki, wszystko delikatnie wymieszać przyprawisz wlać na rozgrzana patelnie posypać łyżka startego złotego sera
b) Kolorowe w sosie
½ paczki mrożonych brokuł ugotować na parze polać sosem jogurtowym ( ½ opakowani natur. Jog. przyprawić papryką ostrą), posypać łyżką startego sera

*wariant
a) na co dzień  gdy, skoro świt trzeba biegnąc na zajęcia

J
b) dni wolne

Joanna Nowak z Wrocławia, nowak-82 [nowak-82@o2.pl]

Polityka Prywatności