I posiłek - 50- 60 g płatków owsianych wymieszanych z musli b/cukru - 1 jajko - kubek kefiru lub świeżego mleka - jabłko
II, III, IV posiłek - II, III - jeśli 4 posiłki dziennie *100g chudego mięsa z grilla lub gotowanego, pieczonego, duszonego (zabronione smażenie na tłuszczu i w panierce) np. pierś z kurczaka, indyka, cielęcina, wołowina, lub 125g twarogu chudego (1/2 kostki) lub 100g wędzonej piersi indyka, polędwicy łososiowej, polędwicy sopockiej lub 2-3 bia³ka, 1 jajko - 50g ryżu brązowego, dzikiego lub kaszy gryczanej, kaszy perłowej jęczmiennej, makaronu brązowego, mąki żytniej razowej, mąki ryżowej lub 80g chleba pumpernikiel, ewentualnie razowego żytniego lub 3-5 wafli ryżowych lub chleba chrupkiego żytniego - 100 - 200g surówki z łyżeczką oleju lnianego lub oliwy z oliwek lub jogurtem naturalnym 0% tłuszczu. Mogą być warzywa gotowane, surowe, broku³y, kapusta kiszona, papryka, pomidor, ogórek, sałata, kapusta, 2 łyżki kukurydzy. - pomarańcza
V posiłek - IV - jeśli 4 posiłki dziennie - 100g chudego mięsa gotowanego lub duszonego (pierś z kurczaka, indyka, cielęcina) lub 150g ryby chudej (dorsz, mintaj, sola, pstrąg) lub 4 białka, 1 jajko - 100 - 200g surówki z łyżeczką oleju lnianego lub oliwy z oliwek lub jogurtu naturalnego 0% tłuszczu. Mogą być warzywa gotowane, surowe, brokuły, kapusta kiszona, papryka, pomidor, ogórek, sałata, kapusta, 2 łyżki kukurydzy. - Waga wszystkich produktów podana jest przed ich ugotowaniem. |