Jadłospis całodniowy

Produkt

Posiłek

Gramatura „g”

Serwatka płynna

s

280

Kanapki z serkiem i szyką:
Serek typu „Fromage” naturalny (3 łyżki)
Szynka kanapkowa z kurczaka (2 plasterki)


Masło zakopiańskie(2 płaskie łyżki)

Bułki wrocławskie(3 sztuki)

Pomidor(kilka plasterków)
                          

                           Sałata(kilka listków)


s


30

s

30

s

25

s

180

s

20

s

60

Herbata napar bez cukru(szklanka)

s

250

Ryż z musem jagodowym:
Ryż biały(4 łyżki)
                                    Czarne jagody


2s


50

2s

250

Ziemniaki z koperkiem:
Ziemniaki późne(5 średnich)
koperek

o


320
30

Mięso z kurczaka

o

110

Panierka z płatków kukurydzianych i owsianych(6 łyżek)

o

75

Olej sojowy(łyżka)

o

16

Sałatka rybna:
Sola świeża
Groszek zielony konserwowy bez zalewy(15 płaskich łyżek)

Buraki gotowane(jeden duży)

o


40
150

150

Kapuśniak z kiszonej kapusty(szklanka):
Wywar z kości
Kapusta kwaszona
Pieczarki
Cebula
Wieprzowina
Mąka pszenna
Cukier
pietruszka

o

250
217,5
37,5
2,75
2,5
6
2,5
1
1

Kefir 2% tłuszczu

p

250

Ciasto drożdżowe

p

30

Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu
Woda mineralna

k

250
200

Kanapki z serem i kanapki z jajkiem:
Ser gouda
Margaryna „rama”
Bułki pszenne zwykłe

k


25
15
120

Jabłka

k

85


jusia19@poczta.onet.pl,


Polityka Prywatności