Proste i łatwe do przygotowania

Proponowane dania nie należą do wyszukanych. Można je łatwo i szybko przygotować. Jednak ich główną zaletą jest to, że są bardzo wartościowe.

I ŚNIADANIE:
200g obgotowanego szpinaku
2 jajka
1 cebulka
1 kromka pełnoziarnistego pieczywa

Podsmażyć na patelni pokrojoną w kostkę cebulę, dodać szpinak i jajka.
Przyprawić do smaku wedle uznania.

II ŚNIADANIE:
2 banany
1 jabłko
200 ml jogurtu naturalnego
2 łyżki płatków owsianych

Pokroić w kostkę jabłko i banany. Wlać do wysokiego naczynia jogurt i dodać pokrojone owoce. Całość zmiksować. Na koniec dodać płatki owsiane.

OBIAD:
100g wątróbki drobiowej
200g kalafiora
1 papryka
1/2 cebulki
oliwa z oliwek

Na patelni podsmażyć wątróbkę z cebulką, doprawić do smaku wedle uznania. Kalafior ugotować w lekko osolonej wodzie. Paprykę umyć, pokroić w kostkę i dodać skrojoną cebulkę. Doprawić do smaku. Polać olejem z oliwek.

PODWIECZOREK:
Świeżo wyciśnięty sok z 3 pomarańczy.
Owsiany batonik.

KOLACJA:
200g brokułów
1/2 cebulki
1/2 torebki brązowego ryżu
1 pomidor

Brokuły z brązowym ryżem ugotować na parze. Do tego jako dodatek świeży, pomidor z cebulką.
 
MAGDA z Lublina,
pimowca@poczta.onet.pl


Polityka Prywatności