Trzy posiłki

ŚNIADANIE
Dwie kromki chleba pszennego pełnoziarnistego, z serem żółtym, listkami sałaty, papryką i dowolnymi kiełkami. Szklanka soku pomarańczowego ze świeżych owoców.

Musli: płatki owsiane, otręby pszenne, orzechy (miks włoskich, nerkowca i laskowych), rodzynki, wiórki kokosowe, szklanka mleka
Kromka chleba pszennego z plasterkiem szynki drobiowej i papryką, jajko na twardo. Szklanka pitnego jogurtu owocowego.

OBIAD
Duża miska ryżu wymieszanego z drobno posiekanym szpinakiem w sosie śmietanowo-czosnkowym.(Pycha!!!) Na deser banan.
Wątróbka drobiowa, kasza gryczana, sałatka „Zielona”:  z białej kapusty, sałaty lodowej, ogórka, brokułów i zielonej papryki oraz przyprawy (bazylia, oregano, tymianek). Na deser słodki mus bananowy z bitą śmietaną.
„Mix prawie-chiński”: ugotowana kasza jęczmienna wymieszana z kawałkami filetu z indyka i upieczonymi, posiekanym kawałkami warzyw (marchew, papryka, ziemniaki, fasolka szparagowa, kukurydza). Dla smaku dodać przyprawy i sól. Na deser jabłko i małe awokado.

KOLACJA
Mała miseczka sałatki greckiej: sałata lodowa, sałata czerwona, ogórek, pomidory koktajlowe, oliwki zielone i czarne, ser typu feta, przyprawy (oregano, bazylia, pieprz ziołowy, czosnek granulowany). Polać niewielką ilością oliwy z oliwek i świeżym sokiem z cytryny.
Jajecznica z dwóch jajek, kawałkami pomidorów, papryki i dużą ilością pieczarek. Sałatka: starte jabłko i marchewka z kawałkami pomarańczy oraz rodzynkami.
Ugotowany kalafior z bułką tartą. Sałatka z kiszonej kapusty. Szklanka soku pomarańczowego ze świeżych owoców.

Joanna z Sanoka


Polityka Prywatności